Com comunicar de forma adequada en la “nova” normalitat?

Amb l’arribada de la crisi econòmica es vaproduir una gran incertesa sobre què comunicar i com fer-ho, algunes entitats van frenar tota la publicitat que tenien planificada i d’altres van actuar ràpid iniciant campanyes únicament centrades en les emocions, aquestes van ser les que van aconseguir connectar amb el públic.

La gran majoria de comunicacions eren molt semblants: volien aportar tranquil·litat i estaven estretament lligades a què podien fer les entitats per ajudar a les persones. 

A partir de la desescalada el missatge ha anat canviant cap a un retorn a la normalitat, a la reapertura i al retrobament utilitzant mesures de seguretat.  Les persones estan cansades d’estar tancades a casa i volen tornar a fer vida normal, fins i tot hi ha un entusiasme desbordat ja que la pandèmia encara no s’ha eradicat completament.

Quina comunicació hem de fer servir en aquests moments?

Arrel del canvi d’hàbits de les consumidores que, afectades per la crisi han tingut més temps per estar connectades a Internet i menys en els mitjans tradicionals, les comunicacions i publicitat online s’han disparat com mai (la part offline ha caigut en picat).

Ara més que mai hem de ser àgils en les comunicacions de la nostra entitat, des de l’arribada de la Covid-19 tot està canviant molt ràpid sense saber què passarà, el que significa que la comunicació ha d’anar a la mateixa velocitat. 

Hem d’estar preparades per prendre decisions ràpides i reaccionar a temps per treure el màxim profit de les comunicacions que, en definitiva, ens ajuden a mostrar la nostra entitat, productes, serveis, valors, etc. 

El contingut és un dels factors clau, per això quan va iniciar la crisi moltes entitats van frenar la publicitat ja que no sabien què comunicar, no van reaccionar de forma ràpida.

Com més contingut generem i compartim (a través del blog, web, xarxes socials, butlletins de notícies per mail, vídeos, podcast, etc.) més visibilitat donarem a la nostra entitat, hem de tenir en compte que és més important la qualitat que la quantitat

A les consumidores i usuàries els agrada conèixer a les entitats on compren, reben serveis, etc, mitjançant el contingut de les nostres comunicacions poden percebre com som, quins són els nostres valors, com actuem, etc.

Hem de tenir en compte que cada campanya o comunicació que fa la nostra entitat ha d’anar enfocada a un públic objectiu en concret, no hem d’incorrer en pensar que tothom es pot convertir en la nostra clienta o usuària. Per tant hem de seleccionar bé a qui ens volem dirigir, podeu obtenir idees en l’article “Què poden fer les entitats per arribar al seu públic objectiu amb menys recursos? (Post-Covid)”.

I sobretot penseu bé el contingut, què voleu comunicar, què comuniqueu i què es percep, pot semblar el mateix però no ho és.

Si tens qualsevol dubte contacta amb nosaltres: info@lanaturalcoopmunicacio.org