Professionals, botigues i empreses: Haig presència a Internet?

Quan he començat a escriure m’he enrecordat del llibre “Qui s’ha endut el meu formatge?” Tracta d’uns ratolins que tenen una rutina diària, de cop sorgeix un canvi i es troben amb el dilema d’adaptar-se o continuar com sempre, el problema és que la seva vida depèn d’aquesta decisió…

Centrant-me en el tema, segons l’Associació per a la investigació dels mitjans de comunicació, el 81,1% de la població (de l’estat) utilitzem Internet com a mitjà per informar-nos, xifra que al 2010 era de  38,4%, ha crescut un 211% en 10 anys!

Doncs la resposta a la pregunta “Haig de tenir presència virtual?” és SI o SI. 

Hi ha professionals, botigues, entitats, empreses, etc. que fa molts anys que venen els seus productes o serveis i, possiblement quan van iniciar no existia Internet ni les xarxes socials. Van iniciar amb una manera de vendre molt diferent i potser ara aquest sistema ja no els hi funciona.  Hi ha altres que fa poc van iniciar l’activitat però no tenen clar si aquest canal de comunicació és el més adequat per donar-se a conèixer o potser no tenen coneixements per fer-ho.

Seguint la metàfora del llibre, “Què volem aconseguir?”: Exemple: Vendre els nostres productes o serveis.

Què fem?

  1. Resistir-nos al canvi per por d’alguna cosa pitjor o a una situació desconeguda. Exemple: continuar venent com ho hem fet sempre a veure que passa.
  2. Ser flexibles i afrontar-ho sense por. Exemple: tenir presència a Internet segons els meus recursos: pàgina web, xarxes socials, botiga online, blog etc.

El 81,1% són 32.316.000 persones usuàries d’Internet (a l’estat), actualment és pràcticament imprescindible disposar de pàgina web i tenir presència a la xarxa o xarxes socials que més s’adeqüin a la nostra activitat, on les persones puguin trobar informació de nosaltres: qui som, què fem, quines propietats tenen els nostres productes, quins serveis oferim, on estem, etc. 

 Com ens pot conèixer el nostre públic objectiu si no saben què existim? Tenint presència a Internet.

Si tens qualsevol dubte contacta amb nosaltres: info@lanaturalcoopmunicacio.org